De Borrelende Pan

Koken+eten+wijn=gezellig tafelen

Cocktail met rivierkreeftjes

| 2 reacties

We hebben dit recept al eens eerder gemaakt met garnalen, maar onze visboer op de markt had levende rivierkreeften die (natuurlijk wel gekookt :-)) ook uitstekend bij dit recept passen.

IMG_0074-BorderMaker

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

3 rode grapefruits
1/2 grote venkelknol
3 el Spaanse olijfolie extra vierge
75 gram veldsla
12 rivierkreeften (levend)
4 tl (truffel)mayonaise

Bereidingswijze

Kook de rivierkreeften 4 minuten.

IMG_0079-BorderMaker

Trek de kop eraf en pel de staart. Veeg de gele darminhoud van de staart met een keukenpapiertje of onder de kraan. Haal de darm eruit.

IMG_0082-BorderMaker

Snijd met een scherp mes de roze en witte schil van de grapefruits. Snijd de partjes grapefruit boven een kom tussen de vliesjes uit en houd apart. Knijp boven een andere kom de rest van het sap uit de uitgesneden grapefruits.

 

Snijd de venkel in de lengte in zo dun mogelijke plakjes. Voeg met de olie toe aan het grapefruitsap en laat 5 minuten marineren. Breng op smaak met zout.

 

Verdeel de veldsla over borden. Schep de grapefruit en de venkel erop. Dip de kopkant van de rivierkreeftstaarten in de mayonaise en leg 3 staarten per persoon op het bord. Besprenkel met de overgebleven grapefruitmarinade. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

IMG_0101-BorderMaker

2 reacties

  1. Wauw! Ziet er spectaculair uit, net als de andere recepten trouwens. Misschien toch maar bij jullie reserveren…

    • Je reservering bij De Borrelende Pan staat erop 😉 Dan hebben wij meteen weer ‘voer’ voor ons blog…….

      Gaan we wel weer een andere keer uit eten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


vijf × een =