Een traditionele Crêpes Suzette, maar dan wel met een lekkere bol kaneelijs er bovenop. Een heerlijke afsluiter van een geslaagd diner.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
4 zoete crêpes van beslag waaraan de fijn geraspte schil van 1 citroen is toegevoegd
2 el cognac
kaneelijs
Voor de sinaasappelsaus
55 gram basterdsuiker
1 eetlepel water
fijn geraspte schil van 1 grote sinaasappel
1,25 dl vers sinaasappelsap
55 gram boter, in blokjes
1 eetlepel, of ietsje meer Grand Marnier of andere sinaasappellikeur
Bereidingswijze
Voor de flensjes:
Maak een dun pannekoekenbeslag van 115g bloem, een snuf zout, 1 eetlepel suiker, 2 eieren, 300 ml melk, citroenrasp, 2 eetlepels zonnebloemolie. Mix het geheel tot een gladde massa en zet het ca. 30 minuten weg.
Bak flensjes in een crêpepan of 24cm koekepan. Gebruik zonnebloemolie om in te bakken.
Voor de sinaasappelsaus:
doe de suiker in een ruime koekenpan op matig vuur en roer het water erdoor. Blijf roeren terwijl de suikeroplost, zet het vuur dan hoog en laat de suikerstroop 1-2 minuten bubbelen tot hij goudbruin wordt.
Roer het sinaasappelsap en de geraspte schil erdoor, voeg de boter toe en blijf roeren hij smelt. Roer de sinaasappellikeur erdoor
Leg een van de crêpes in de koekenpan en schep de saus erover. Vouw met behulp van een vork of een lepel de crêpe in vieren en schuif hem naar de rand van de pan. Doe dit ook met de 3 andere crêpes. Haal de pan van het vuur.
Verwarm de cognac in een lepel of een kleine steelpan, steek hem aan en schenk hem over de crêpes om ze te flamberen. Schud intussen de pan.
Wentel de crêpes door de saus zodra de vlammen zijn gedoofd, leg de crêpes op borden en schep een bol kaneelijs er bovenop en dien ze op.