De Borrelende Pan

Koken+eten+wijn=gezellig tafelen

Garnalencocktail met avocadocrème

| 1 reactie

Bij Habraken hadden ze ook heerlijke Stellendamse garnalen, dus als voorgerecht hebben we een lekkere garnalencocktail met een frisse avocadocrème gemaakt.

Garnalencocktail

Ingrediënten voor 4 personen


200 gram Stellendamse of Noordzee Garnalen 
handvol rucola
8 tomaatjes, doormidden gesneden
1/2 citroen

Avocadocrème

2 avocado's in stukken gesneden
2 eetlepels crême fraiche
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels goede (niet te sterke) olijfolie
1 theelepeltje suiker
Peper
Zout

 

Doe de avocado's, crème fraîche, de citroensap, de suiker en de olijfolie in de keukenmachine en blend totdat je een mooie gladde crème krijgt. Breng op smaak met zout en peper en voeg indien nodig nog wat citroensap toe.

 

Maal zwarte peper over de garnalen en meng goed.

 

Leg de avocadocrème met de garnalen, de tomaatjes en de rucola op een bord. Knijp wat citroensap over de rucola en breng de rucola op smaak met peper en zout.

 

Eén reactie

  1. Hallo Nanna en Matthieu,

    Ook heel lekker de garnalen met AVOCADOCRÈME. Beetje flauw van mij als TAALFANAAT. Maar avocado is helaas zonder d. Smaakt overigens wel heel lekker zoals jullie het klaarmaken.

    Ga binnenkort een aantal recepten van jullie uitproberen. Zien er goed gemaakt en erg smakelijk uit.

    Nogmaals smulgroeten,

    Marianne

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


10 − 9 =