Deze frisse komkommer is een prima bijgerecht bij kreeft en visgerechten. De zoute, zoet-zure smaak komt overeen met die van traditioneel ingemaakte komkommers en augurken zoals dat in Rusland en Oost-Europese landen nog wel bekend is.
Ingrediënten voor 4 personen als bijgerecht
1 komkommer
1/2 rode peper gesnipperd
2 eetlepels fijn zout
2 eetlepels suiker
2 eetlepels dille
citroensap, naar smaak
Meng de suiker, zout en de dille door elkaar.
Snij de komkommer in lange dunne plakken (ongeveer 0,5 cm) en leg ze plat in een schaal.
Zorg ervoor dat beide kanten bedekt worden met het zout/suiker/dille-mengsel.
Laat ongeveer 30 minuten intrekken en spoel de komkommer vervolgens af.
Meng de komkommer met dille, citroensap en rode peper en serveer.
Tip: Als de komkommer toch te zout is kun je deze een tijdje laten weken in koud water, dan wordt de zoute smaak minder.