Ingediënten 4 personen
1 gerookte forel (verpakt als 2 filets)
1 appel
1 mierikswortel
crème fraîche
1 zak gemengde sla
paar blaadjes shiso
1 el pijnboompitten
8 tomaatjes
(cider)azijn
olijfolie
peper / zout
Bereiding
Rooster de pijnboompitten.
Schil en schaaf een stuk mierikswortel tot je ongeveer 1 el schaafsel hebt en meng het met 100ml crème fraîche en een beetje olijfolie tot een smeuïg geheel. De smaak moet pittig zijn maar niet te heftig.
Was de appel en snijd deze in dunne plakjes.
Snijd de tomaten in helften of in partjes, afhankelijk van de grote.
Snijd de forel filets zo veel mogelijk in gelijkmatige stukken
Maak de sla aan met azijn en olie en peper en zout.
Breng alles samen op 4 borden
oktober 31, 2013 om 8:32 pm
Hi Nanna en Matthieu,
Als vegetariër die zo af en toe ook weleens een visje vangt, vond ik jullie receptje van gerookte forel en appel met mierikswortelsaus er zeer smakelijk uit zien.
Succes met andere lekkernijen samen.
Groet,
Marianne