De Borrelende Pan

Koken+eten+wijn=gezellig tafelen

Wortel- en venkelsoep

| 1 reactie

Dit recept komt uit Sweet Paul Magazine (een prachtig online magazine) en is één van mijn favoriete soepjes. Worteltjes zijn (zeker gekookt) niet mijn favoriete groente, maar in deze soep combineren ze erg goed met de venkel. De zwarte olie is echt een extra smaakmaker, dus ik raad zeker aan om deze erbij te maken. Ik gebruik hiervoor altijd lekkere Kalamata olijven.
Wortel-venkelsoep

Ingrediënten voor 4 kommen

2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
1 grote aardappel, geschild en in stukken gesneden 
1 grote bol venkel, in stukken gesneden
5 wortels, geschrapt en in stukken gesneden
1 liter bouillon 
25 gram roomboter
zout en peper, naar smaak
 
Om zwarte olie te maken, meng je zwarte olijven en olijfolie in een blender of staafmixer.
 
Verhit de olie in een grote pan.  
Fruit de ui, aardappel, venkel en wortel tot ze zacht zijn. 
Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten sudderen. 
Blend het mengsel met de roomboter in een blender of met de staafmixer en mix het mengsel tot het glad is.
Giet de soep terug in pan en breng op smaak met zout en peper.
Serveren met zwarte olie.
 

Eén reactie

  1. Oh,deze soep lijkt me ook heel erg lekker erbij!!!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


20 − 5 =