De Borrelende Pan

Koken+eten+wijn=gezellig tafelen

Zalmtartaar

| Geen reacties

Zoals eerder gezegd heb ik een voorliefde voor gerechten waar rauwe vis of rauw vlees in zit. Ik bestel dan ook vaak de klassieke steak tartaar als ik in Frankrijk of België ben. Dit recept is een steak tartaar, maar dan met zalm. Misschien vind ik deze nog wel lekkerder dan met vlees…… Zalmtartaar in progress

Ingrediënten voor 4 personen als voorgerecht

400g zalmfilet zonder vel en graten, gesneden in kleine blokjes
Sap van 1 citroen
Een paar scheutjes Worcestershire sauce, naar smaak
Een paar scheutjes Tabasco, naar smaak
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 eetlepel fijngehakte kappertjes
1 eetlepel fijngehakte augurk
1 eetlepel zeer fijn gehakte rode ui
Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

 

Doe de zalm in een grote kom en doe dan het citroensap, de worcestersaus en de tabasco erbij. Breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie, kappertjes, augurk en ui erdoor. Laat het mengsel 10 minuten staan, zodat de aroma's de kans krijgen zich te ontwikkelen. Meng vervolgens nogmaals, laat de tartaar nog 10 minuten staan en serveer. Lekker met beboterde toast (volkoren of rogge is het beste).

 

Tip: om het wat smeuiger te maken kun je een eigeel bovenop de zalmtartaar leggen.

Uit: Hugh Fearnley-Whittingstall, River Cottage Fish Book

 

Zalmtartaar

 

 

 


 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


10 − 9 =