De Borrelende Pan

Koken+eten+wijn=gezellig tafelen

Zeebaars met pompoenpuree en rode curry

| Geen reacties

Dit recept is geïnspireerd door een heerlijk gerecht wat wij bij het Wereldmuseum in Rotterdam (aanrader!) hebben gegeten.

Zeebaars met pompoenpuree en rode curry

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

4 zeebaarsfilets

1 flespompoen

100 ml kokoscrème

1 eetlepel rode currypasta (zelfgemaakt of bijv. Mae Ploy)

100 gram Hollandse garnalen

2 theelepels vissaus

limoensap

roomboter

bloem

1 ei (geklutst)

panko (Japans broodkruim)

 

POMPOENPUREE

Schil de pompoen en snij in stukken. Bak de pompoen bruin en giet hierna een laagje water in de pan. Doe het deksel erop en laat ongeveer 30 minuten koken totdat de pompoen gaar is. Pureer de pompoen met een staafmixer totdat een gladde puree ontstaat. Maak op smaak met zout en peper.

 

RODE CURRYSAUS

Meng de kokoscrème, rode currypasta en de vissaus door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met de staafmixer. Voeg naar smaak nog wat limoensap toe. Verwarm de saus in een pannetje en meng op het laatst de garnalen erdoor, zodat deze ook warm worden.

 

ZEEBAARS

Haal de velkant van de filets eerst door bloem, daarna door het eigeel en hierna door de panko.

Bak de filets in de koekenpan, totdat de de panko goudbruin is.

 

Schep de pompoenpuree op het bord en schep de rode currysaus hierom heen. Leg vervolgens de zeebaars bovenop de puree.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


drie × 3 =